Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

10 novih računara Ustanovi za odrasle i starije

Vojvođanska banka pokrenula je, povodom oktobra – Meseca solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara. Po deset  računara danas je uručeno Ustanovi za odrasle i starije Leskovac i Domu za penzionere i druga stara lica u Surdulici, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kargujevcu, Knjaževcu, Apatinu, Šapcu, Kikindi, Vršcu, Nišu i Novom Pazaru.

Leskovac je dobio 10 računara, a kako je danas istaknuto 5 računara biće psotavljeno u prostoriju radne terapije, 3 klubu za druženje i još 2 u zajedničkim prostorijama.

Direktorka Ustanove za odrasle i starije Leskovac, dr Gordana Savić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog centra i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

Naši korisnici imaće priliku da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije sa bližnjima. Svi donirani računari biće postavljeni u zajedničke prostorije za naše korsinike“, objasnila je Gordana Savić, direktorka Ustanove za odrasle i starije Leskovac.

Ivana Antić, direktorka filijale Leskovac Vojvođanske banke, istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove Banke tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima“, izjavila je Antić  i dodala da je između ostalih i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja  edukuju na ovom polju.