Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

17 obolelih od malih boginja u Leskovcu, a 20 u Bojniku

Od prijavljene epidemije  u gradu Leskovcu  4. januara ove godine do 10. januara broj obolelih od malih boginja je 17.
Najveći broj obolelih u epidemiji u gradu Leskovcu  je  u uzrastu od 30 – 39 godina ( 8 obolelih); 20 – 29  (5 obolelih lica), uzrasta 40-49 godina (3 obolela); i jedno dete uzrasta 13 meseci nevakcinisano. Od prijavljene epidemije  u opštini Bojnik   05.12.2017. godine do 10.01.2018. godine broj obolelih je 20.
Najveći broj obolelih u epidemiji  u Bojniku je  u uzrastu od 30-39 godina (5 obolelih); uzrasta 40-49 godina (5 obolelih), 10-19 ( 4 obolela lica); 0-4 ( 4 obolela lica);  20-29 ( 2 obolela lica). Obolela deca  od malh boginja u Bojniku uzrasta 5 i 12 meseci su nevakcinisana, vakcinacija se  vrši  u drugoj godini života, a deca  uzrasta  2 i 4 godine nisu vakcinisana. Epidemiološko ispitivanje je i dalje u toku.
Nakon prijavljenih epidemija malih boginja u opštini Bojnik i gradu Leskovcu  i dalje se u Jablaničkom okrugu sprovode pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima, a u opštini Bojnik i gradu Leskovcu  dodatne aktivnosti u žarištu epidemija. Zavod za Javno zdravlje Leskovac  preduzima  sve mere u cilju sprečavanja širenja malih boginja., saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.