Leskovac Vesti

SPS proslavio 26 godina postojanja

Socijalistička partija Srbije (SPS) obeležila je danas u Leskovcu 26 godina od osnivanja, a tom prilikom saopšteno je da je Glavni odbor SPS-a odlučio da potpredsednica Slavica Đukić Dejanović bude novi zamenik predsednika stranke.

Leskovac – Ona će na toj funkciji zameniti Aleksandra Antića, koji je od sednice predsedništva SPS-a koja je održana u septembru prošle godine bio zamenik predsednika stranke.
Đukić Dejanović je Tanjugu rekla da je još tada doneta odluka da se na funkciji zamenika predsednika stranke u određenim periodima smenjuju potpredsednici kako bi svi ravnomerno bili uključeni u rukovođenje strankom. „To je bilo uobičajeno i na šest meseci ćemo se smenjivati, sada je samo predsednik stranke odlučio da nas o tome obavesti“, rekla je Đukić Dejanović.
Ona je navela i da je danas prilikom obeležavanja 26 godina od osnivanja stranke lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izneo predlog da predsednik SPS-a Ivica Dačić bude kandidat koalicije na predsedničkim izborima. „On je to izneo kao svoj stav i o tome će naši organi razgovarati u narednom periodu“, rekla je Đukić Dejanović.
Ona je dodala i da je današnje okupljanje socijalista bilo prevashodno svečarskog karaktera imajući u vidu da obeležavaju  26 godina od osnivanja stranke, tokom kojih je SPS, kako je navela, bio izložen najtežim izazovima. To zajednicki slavimo kao svoj rođendan, rekla je Đukić Dejanović.