Društvo Srbija Vesti

Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u ponedeljak, 22. avgusta, počela akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila koja će se do kraja meseca sprovesti u ukupno 31 državi – 28 članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Beograd – U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima Srbije.
Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim „presretačima“.
Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere, navodi se u saopštenju.