Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Besplatna pravna pomoć za građane opštine Medveđa

Opština Medveđa i Balkanski centar za migracije i humanitarne aktivnosti (BCM) pre više od dve godine otpočeli su prvu fazu unapređenja vladavine prava u jedinicama lokalne samouprave kroz informativno-edukativni projekat ”Pravna oglasna tabla”.

Ova pravna tabla obuhvata 16 različitih pravnih tema koje su sažete kroz flajere. Ispred Centra za migracije sastanku sa predsednikom opštine, dr Nebojšom Arsićem i načenicom opštinske uprave, Svetlanom Todorović, prisustvovali su direktor programa BCM, Nada Čuljak-Banjac i rukovodilac grupe, pravni savetnik Miroslav Drašković.

     

Balkanski centar za migracije je inače nevladino udruženje koje se već 14 godina bavi pružanjem besplatne pravne pomoći širom naše zemlje. U okviru tog projekta uključeno je 24 opština, a primarni cilj je siromašnom stanovništvu, ugroženim grupacijama poput izbeglica, interno raseljenih lica i pripadnika manjinskih zajednica pružiti adekvatnu pravnu pomoć. U toku je sprovođenje druge faze kojoj prethodi potpisivanje Memoranduma o saradnji na unapređenju vladavine prava, demokratizacije i obezbeđivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i podelu flajera po mesnim zajednicama, a sve sa ciljem da građane uvedu u pravnu oblast.

Besplatnu pravnu pomoć stanovništvu Medveđe pružaće pravno lice koje će biti angažovano od strane BCM i opštine Medveđa na godinu dana. Diplomiranog pravnika angažovaće Balkanski centar za migracije koji će istom obezbediti adekvatnu obuku za pružanje pravne pomoći i mogućnost stalnih konsultacija u vezi posla koji će obavljati, a nakon isteka prve godine, ukoliko se stvore uslovi opština će nastaviti saradnju uz finansijsku podršku BCM-a.

 

(ICJ)

Komentari

Za komentarisanje potrebno je prijaviti se (ulogovati) na vaš Facebook nalog. Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.