Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Betonske klupe i žardinjere za Batulovce

Povodom Dana oslobođenja Vlasotinca u Prvom svetskom ratu, 7. oktobra, delegacija Opštinskog odbora SUBNOR-a poklonila je Mesnoj zajednici Batulovce betonske klupe i žardinjere. Na pitanje zašto je izbor pao baš na ovo selo, predsednik vlasotinačkog odbora SUBNOR-a Srba Takić objašnjava:

„Batulovce je selo koje je, pre svih, u našoj opštini, svojom slogom i konkretnom akcijom pokazalo poštovanje prema svojim precima i istoriji. Naime, meštani su svojim novcem i novcem iz budžeta opštine obnovili spomen česmu u centru sela posvećenu borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu i u balkanskim ratovima, pa smo mi odlučili da im pomognemo i da ono što je već urađeno učinimo još lepšim“.

Potpredsednik saveta MZ Batulovce Slaviša Pešić, zahvaljujući na poklonu, poručio je da meštani imaju još puno planova po pitanju uređenja sela.

„Planiramo da uredimo dečji park, a u drugom delu sela obnovićemo još jednu česmu. Poštovanje istorije i predaka je temelj poštovanja potomaka i budućnosti“, rekao je Pešić. On je dodao da se nada da će sve što rade danas, ostati mlađim naraštajima kao primer koji treba slediti.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.