Leskovac Vesti

Bolje vodosnabdevanje za meštane Vinarca i još 8 sela

Rekonstrukcija potisnog cevovoda od pumpne stanice Vinarce do rezervoara Podrimce, i dalje do prekidnih komora Belanovce i Milanovo je završena.


„Reč je o izuzetno velikoj investiciji vrednoj 630.000 evra, koja je finansirana u okviru druge faze Ka-ef-ve programa i obuhvata cevovod dužine 8.120 metara. Razlozi za rekonstrukciju postojećeg cevovoda su česti kvarovi, starost mreže i neodgovarajuća vrsta materijala, što dovodi do značajnih gubitaka vode i problema u vodosnabdevanju. Ovom investicijom ti problemi biće svedeni na minimum što znači bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje za meštane Vinarca ali i za meštane Podrimca, Milanova, Kaštavara, Karađorđevca, Petrovca, Dušanova, Belanovca i Donjeg Stopanja“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Radovi na ovom, takozvanom zapadnom cevovodu, uključivali su i rekonstrukciju prekidnih komora, crpne stanice Vinarce i izgradnju nove buster stanice, što će omogućiti brži protok i potiskivanje vode u više delove ovog naselja čime će se izbeći česti prekidi u vodosnabdevanju.

„Samo za sanaciju havarija na vodovodnoj mreži u toku 2016. godine izdvojeno 7,5 miliona dinara, od čega se polovina odnosila na rešavanje problema naselja koja pripadaju zapadnom cevovodu“ – kazala je Kosara Ilić, direktor JKP „Vodovod“.

Nedavno je instalirani SKADA sistem za kontrolu vodosnabdevanjau fabrici vode u Gorini povezan je i zapadni cevovod, pa će u slučaju problema, nepravilnosti moći odmah da se uoče i pravovremeno reaguje.

 

Izvor:TV 4S