Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Bolji uslovi za učenike osnovne škole u Bobištu

Učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole Vuk Karadžić u Bobištu dobili su novi sanirani sanitarni čvor odnosno toalete na prvom spratu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 1.510.000  hiljada dinara. U ovoj godini biće renovirani i toaleti u prizemlju škole, za šta će grad Leskovac izdvojiti još dodatnih million i po dinara.

„Na ovaj način znatno su unapređeni sanitarno-higijenski uslovi za đake ove škole, ali i predškolskoj grupi su omogućeni bolji higijenski uslovi jer su ti mališani dobili svoje dve kabine. Oni su do sada delili toalet sa školskom decom. Ova škola može da se pohvali i novim hemijskim kabinetom koji je znatno poboljšao kvalitet nastave“, rekla je narodna poslanica Olivera Pešić.

„Grad Leskovac od 2013. godine stvara bolje uslove za učenike škole Vuk Karadžić u Bobištu, uvedeno je centralno grejanje i postavljen video nadzor za šta je lokalna samouprava izdvojila 5 miliona i 350 hiljada dinara, asfaltirana je i Bosanska ulica koja vodi do same škole a pre par meseci je u ulici Save Đorđevića koja takođe vodi do ove obrazovne ustanove ugrađen grebani asfalt čime je svoj deci koja pohađaju ovu školu omogućen normalan prilaz, srušen je i stari pomoćni objekat ispred škole, a na tom mestu su napravljeni mobilijari za decu“, dodala je Pešićeva.

Predrag Zdravković, direktor osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Leskovcu zahvalio se u ime zaposlenih lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanovićuna svim ulaganjima i sredstvima koja su do sada izdvojena za ovu obrazovnu ustanovu u Bobištu, naglasivši da grad na ovaj način pokazuje odgvornost i želju da sva deca u školama, u gradskim ili prigradskim naseljima imaju adekvatne i iste uslove za boravak u njima.

Grad Leskovac će nastaviti da konstantno ulaže u obrazovanje i poboljšanje uslova dece u školama kako u centralnom gradskom jezgru tako i u prigradskim naseljima i ruralnim sredinama, jer sva deca zaslužuju jednake uslove za školovanje.

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.