KONTROLLI PRINDËROR NË INTERNET

Mbikëqyrja prindërore mund të jetë represive – dhe sot është më e mundur se në kohën para daljes së internetit. Para Internetit dhe telefonave celularë, fëmijët kishin më shumë hapësirë për veten  –  prindërit e shqetësuar nuk mundën të ju  rrinin pezull dhe ti shikojnë. Tani, prindërit mund të përdorin telefonat e mençur dhe aplikacionet […]

EFEKTET PSIKOLOGJIKE TË DHUNËS NË MEDIA MBI SJELLJEN E FËMIJËVE

Vitet e hershme të secilit fëmijë janë kohë kritike për zhvillimin e trurit.  Fëmijët kanë nevojë për kohë për aktivitete që janë kyçe për zhvillimin shëndetsor, mendor dhe fizik. Vitet e hershme  formuese duhet ti kalojm duke  luajtur, lexuar, eksploruar natyrën, për të mësuar rreth muzikës dhe për të marrë pjesë në sporte. Ajo që […]

PRINDËRIT DIGJITAL – MBROJTJA E FËMIJËVE NË KOHËN „E NDARJES“

Si ndryshuan mediat sociale në mënyrën se si prindërit rrisin fëmijët? Prindërit gjithnjë e më shumë krijojnë gjurmët e para dixhitale të fëmijëve të tyre. Në Shtetet e Bashkuara, shumica  e dy vjeçarëve – më shumë se 90 përqind prej tyre, sipas një sondazhi të vitit 2010 – tashmë kanë  prani në internet. Më shumë […]

NDIKIMI I MEDIAVE SOCIALE NE ADOLESENTËT

Përdorimi i mediave sociale është një nga aktivitetet më të shpeshta  të fëmijëve dhe adoleshentëve të sotëm. Rrjetet sociale në Serbi më së shpeshti  janë humbje kohe . Një sondazh i kryer nga portali  Adriatalk tregoi se deri 99% e të anketuarve kanë një llogari në Facebook, më pas në youtube me 93%, Twitter me […]

„KËTI PROBLEMI DUHET TI QASEMI SISTEMATIKISHT “ – MILLENA MLADENOVIQI – PSIKOLOGE „NIKOLLA TESLLA“ MEDVEGJË

Cilat janë abuzimet më të shpeshta të fëmijëve në internet që takuat? Fëmijët dhe të rinjtë  me një fjalë sot jetojnë  në internet, komunikojnë më shumë nëpërmjet rrjeteve sociale sesa drejtpërdrejt . Ata shpesh nuk janë në dijeni të rreziqeve me të cilat përballen në internet. Shumë konflikte dhe sjellje abuzive në shkollë rrjedhin nga […]

MARIJA GJORGJEVIĆ – PSIKOLOGE E SHKOLLËS SË MESME SVETOZAR KRSTIQ TOZA NË VUQJE THOT „SI NË INTERNET ASHTU EDHE NË JETËN E PËRDITSHME,DUHET TI RRESPEKTOJM RREGULLAT E SJELLJES, NDERIN PERSONAL DHE TË HUAJ.

„SI NË INTERNET ASHTU EDHE NË JETËN E PËRDITSHME,DUHET  TI RRESPEKTOJM RREGULLAT E SJELLJES, NDERIN PERSONAL DHE TË HUAJ. MARIJA GJORGJEVIĆ – PSIKOLOGE E SHKOLLËS SË MESME SVETOZAR KRSTIQ TOZA – VUQJE Teknologjitë moderne, prindërit dhe fëmijët. Si e ndryshon ky trekëndësh i marrëdhënieve sjelljet, zakonet dhe vlerat e fëmijëve? Ka shumë teknologji përreth nesh. […]