Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Čisti se divlja deponija na teritoriji MZ Hisar

Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca, u saradnji sa JKP „Komunalac“, Odeljenjem komunalne policije i kompanijom PWW, sprovode akciju uklanjanja divlje deponije u ulici Žrtava fašizma.

U okviru ove akcije sva preduzeća koja su uključena su angažovala svu neophodnu mehanizaciju za uklanjanje divlje deponije, koja će se čištiti i u nedelju.

Ispred Mesne zajednice Hisar obratila se Zorana Jovanović:

„Poznati su napori nadležnih organa grada Leskovca u organizaciji i realizaciji akcije čišćenja „divljih“ deponija na teritoriji grada, još od 2013. godine, a rezultati su vidljivi na mnogim lokocijama koje su očišćene. Ipak, na pojedinim mestima, kao što je lokacija u uluci Đermanovićeva, nelegalno odlagalište smeća se konstantno nanovo formira, a ne retko i pali, što predstavlja veliku opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve građane da ostavljaju otpad na mesta predviđena za odlaganje otpada, da prijave komunalnoj policiji i inspekciji nesavesne pojedince koji bacaju otpad, kako bi sprečili nastajanje tzv. „divljih“ deponija. U narednom periodu, Komunalna policija će pojačati aktivnosti na sprečavanju stvaranja „divljih“ deponija i na kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja nepropisno odlažu otpad“.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.