Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Crveni Krst u Lebanu obeležio Svetski dan prve pomoći

„Prva pomoć deci – prva pomoć za decu“ poruka je koju Crveni krst šalje na ovogodišnji Svetski dan prve pomoći, a u fokusu su deca školskog uzrasta.

Poruka je sasvim jasna jer upravo povrede su najčešći razlog ugroženosti zdravlja kod dece i mladih. Povrede kod dece najčešće nastaju nepažnjom u igri, ali mogu nastati u saobraćaju, tokom boravka u školi, tokom sportskih i drugih aktivnosti.

Zbog toga je važno učiti decu od najranijeg uzrasta da pravilno reaguju u slučaju nezgode i kako da pruže prvu pomoć, a bitno je i da svi koji rade sa decom znaju koje su najčešće povrede i kako da im ukažu prvu pomoć. Volonteri i saradnici Crvenog krsta Lebane su u petak 10. septembra organizovali javni čas prve pomoći za učenike osnovnih škola Radovan Kovačević i Vuk Karadžić, a školarci su pokazali veliko interesovanje za ovu edukaciju.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.