Društvo Jug Srbije Leskovac Vesti

Cvetanović uručio preostale vaučere prvorođenim bebama u novogodišnjoj noći

Leskovac je jedini grad u Srbiji koji je u prvih sat vremena u novogodišnjoj noći bio bogatiji za pet beba, a njihovim majkama su prilikom obilaska predstavnici kabineta gradonačelnika uručili novčane vaučere sa po 20 hiljada dinara.

Gradonačelnik Goran Cvetanović uručio je, u društvu direktora leskovačke bolnice Nebojše Dimitrijevića, preostalih pet vaučera majkama beba koje su rođene u ovoj godini.

„Grad Leskovac je izdvojio sredstva za deset vaučera od po 20 hiljada za prvih deset novorođenih beba u 2019. godini, tako da je još pet beba dobilo po 20 hiljada dinara. Pored ulaganja u zapošljavanje i infrastrukturu što je bitno za kvalitet života svih građana, ovakva podrška porodicama sa decom predstavlja investiciju u budućnost“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Nakon rekonstrukcije bolnice, Leskovac će imati jedno od najsavremenijih porodilišta, rekaoje direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

U leskovačkom porodilištu je rođeno u ova četiri dana 16 beba, a tokom prošle godine je rođeno 84 beba više u odnosu na 2017.godinu.

Na teritoriji Leskovca je duplo veći broj majki koje su rodile, treće, četrvto i peto dete u prošloj godini što je podatak koji ohrabruje kada je reč o povećanju stope nataliteta.

Foto:(ICJ, Grad Leskovac)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.