COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Danas imunizacija bez zakazivanja u Mesnim zajednicama: Donje Vranovce, Veliko Vojlovce, Konjino i Ždeglovo

U organizaciji Doma zdravlja i lokalne samouprave masovna imunizacija na terenu u lebanskim mesnim zajednicama, bez prethodnog elektronskog prijavljivanja i zakazivanja, počela je juče a danas nastavljena u Donjem Vranovcu, Velikom Vojlovcu, Konjinu i Ždeglovu. Meštanima ovih sela na raspolaganju je kineska vakcina „Sinofarm“. Sa sobom je potrebno poneti samo ličnu kartu.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović i predsednik Skupštine Boban Pejić, sa svojim saradnicima, obišli su danas meštane ovih sela koji su se odazvali u velikom broju.

„Veliki je odziv stanovništva, i u prvih sat vremena javilo se preko 50 zainteresovanih lica za vakcinaciju bez zakazivanja i prijavljivanja. U toku jučerašnjeg dana vakcinisalo se 214 lica, od toga 102 mimo prijave. Za danas je samo preko e-uprave prijavljeno 150 lica za kinesku Sinofarm i 80 lica za Fajzerovu vakcinu, dakle danas imamo 230 lica ranije prijavljenih, plus na mobilnim punktovima, Domu zdravlja u Lebanu kao i Zdravstvenoj stanici u Bošnjacu. Što se tiče odziva građana mogu da kažem da sam veoma zadovoljan ali bih još jednom uputio apel i ostalim građanima da se vakcinišu, ekipe će biti na terenu i narednih dana“ – poručio je Bogdanović.

Obzirom da je petak pijačan dan u Lebanu, planirano je da u toku sutrašnjeg dana u Domu zdravlja Lebane i Zdravstvenoj stanici Bošnjace budu pojačane ekipe te se svi zainteresovani građani mogu vakcinisati bez predhodnog zakazivanja termina, dovoljno je samo da kod sebe imaju ličnu kartu.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.