Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

DECA ZA PONOS Nizom aktivnosti obeleženi novogodišnji i božićni praznici u OŠ „Vuk Karadžić“

Nizom aktivnosti obeleženi su novogodišnji i božićni praznici u OŠ „Vuk Karadžić“.

Najpre je organizovana novogodišnja priredba i žurka za najmlađe.  Na inicijativu Učeničkog parlamenta i stručne službe sprovedena je humanitarna akcija dodele novogodišnjih paketića u centralnoj školi, dok će paketići u izdvojenim odeljenjima biti podeljeni za Svetosavsku priredbu.

Još jedna priredba održana je povodom Božića. Učenici su nas podsetili priče iz Vitlejema i rođenja Hristovog, ko su bili mudraci, šta je značila zvezda na nebu… Posle priredbe održan je i Božićni kviz u kome su učestvovali đaci trećeg i četvrtog razreda, pokazavši poznavanje praznovanja Hristovog rođenja i običaja (seča i paljenje badnjaka, česnica, posna trpeza itd.). Pobedu je odnelo odeljenje IV-2 a u vidu nagrade dobili su ikonu duhovnog oca srpskog naroda – Svetog Save. Ostalim učesnicima kviza, a i učesnicima u priredbi, dodeljene su ikone i krstići, koje je darivala lebanska Crkva.

FOTO GLERIJA

   

   

   

   

   

   

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.