Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Delegacija bugarskog grada Zemen boravila u Pridvorici

Povodom završetka realizacije projekta pod nazivom “IMPRESS-Upravljanje investicijama za zaštitu kulturnog nasleđa u prekograničnom regionu” koji je opština Bojnik realizovala u saradnji sa bugarskom opštinom Zemen danas, drugog dana boravka bugarske delegacije u Pridvorici je organizovan prigodan kulturno umetnički program.

Kako je rekao zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović ovaj program predstavlja nastavak saradnje koja je uspostavljena pre nekoliko godina kada je preko IPA programa EU asfaltiran put u dužini od preko 3.000 metara od Ciglane u Pridvorici do Crkve Svetog Arhangela Gavrila u ovom mestu sredstvima u iznosu od 374.000 evra.

 

On je podsetio da je projekat ovoga puta bio usmeren na asfaltiranje platoa kod Hale sportova, kao i njegovo osvetljenje i postavljanje koncertne bine, U ove svrhe EU je preko IPA programa opredelila sumu od 262 hiljade evra. Ovim programom je opština Zemen imala na raspolaganju 372 hiljade evra za uređenje kulturno istorijskih spomenika.

Specifičnost ovog programa su prateće manifestacije, pa je tako i danas u Pridvorici održana slikarska kolonija, a svoj nastup imalo je i KUD Belac.

Poseban deo programa bio je rezervisan i za kulinarske specijalitete koje su pripremile vešte ruke domaćica bojničkog kraja.

Gosti iz Bugarskog grada Zemen su tokom popodneva obišli lokalitet Caričin Grad, a kako je zaključeno ova plodna saradnja trebalo bi da se nastavi i u narednom periodu jer samo zajedničkim snagama se može konkurisati kod pristupnih fondova EU u obostranom interesu.

 

Izvor: TV 4S

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.