Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Dinić: „Bezbednost romske populacije na teritoriji grada Leskovca nije i ne sme biti ugrožena“

U Leskovcu je danas održana 15. sednica Saveta za bezbednost grada Leskovca na kojoj su pored članova Saveta prisustvovali i predstavnici Roma sa teritorije grada Leskovca.Težišno pitanje bio je nedavni incident između maloletnika romske i srpske populacije koji se desio prethodnog vikenda.

„Nakon iscrpne diskusije i učešća članova Saveta i predstavnika romske populacije, zajednički smo konstatovali da bezbednost romske populacije na teritoriji grada nije i ne sme biti ugrožena, a protiv izgrednika maloletnika biće preduzete zakonom predviđene mere. Pored gore navedenog na sednici smo zajednički zaključili da u narednom periodu ostvarimo bolji preventivni rad na sprečavanju takvih i sličnih incidenata“ – navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Saveta Milun Dinić.

 

(Kraj)

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.