Vesti

Dodelom nagrada i medalja obeležen Dan grada Leskovca

Dodelom novčanih nagrada, pohvala i medalja u Narodnom pozorištu u Leskovuc obeležen je 11. oktobar Dan grada leskovca. Novčane nagrade dobilo je desetoro Leskovčana, dodeljeno je i 26 “Oktobarskih pohvala” pojedincima i preduzećima za doprinose u razvitku grada.

Sednicu je otvorio predsednik Skupstine grada Aleksandar Đurović, a potom je gradonačelnik Goran Cvetanović održao govor u kome je sumirao rezultate rada između dva oktobra, sa planovima za budućnost.

,,Leskovac je grad privlačan kako za domaće, tako i strane investitore. Upravo danas, kada slavimo praznik našeg grada nemački trgovinski lanac „LIDL“ otvorio je svoj market u našem gradu. Prošle, 2017. godine naši rumunski prijatelji iz kompanije „Terastil“ otvorili su svoj pogon. Samo godinu dana kasnije,ova kompanija pokrenula je novu proizvodnu liniju.

Govoreći o investitorima svakako treba pomenuti kompaniju „Jura“ koja će novi, treći pogon u vrednosti od 45 miliona evra  otvoriti u narednih mesec dana i u njemu zaposliti 500 radnika. Ne smemo izostaviti ni britanski „Aptiv“ i investiciju vrednu 25 miliona evra. Do kraja tekuće godine ova kompanija će takođe zaposliti 500 naših sugrađana. Srećan sam što sam danas ovde sa vama. Još više me srećnim čini činjenica da svakog 11. oktobra na ovu pozornicu pred vas stanem sa ponosom i uzdignute glave, jer svaki put stojim u drugačijem, boljem i lepšem Leskovcu. U Leskovcu koji krupnim korakom hita u budućnost, koji se razvija i raste”, kazao je prvi čovek grada podsećajući šta je sve urađeno u proteklom periodu.