Bojnik Jablanički okrug Lebane Medveđa Sijarinska banja Vesti

Drobnjak: „Oko 52 miliona planirano za opštinu Medveđa“

Povodom posete potpresednice Vlade, Zorane Mihajlović sedištu Jablaničkog okruga u Leskovcu, održan je hitan sastanak svih predsednika opština iz Jablaničkog okruga. Na dnevnom redu našle su se tačke: Zakon o ozakonjenju, problematika realizacije i predlaganje roka završetka, Zakon o stanovanju i Putna infrastruktura.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije, i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović sa svojim saradnicima, posetila je Leskovac i prisustvovala sastanku u Jablaničkom upravnom okrugu.

Svi predsednici opština iz Jablaničkog okruga izneli su svoje probleme i napravljena je analiza učinjenog stanja na terenu u vezi ozakonjenja objekata. Ispred opštine Medveđa sastanku je prisustvovao predsednik opštine, dr Nebojša Arsić kao i načelnik urbanizma, Ivan Kostić.

Opština Medveđa napravila je odlične rezultate u prve dve faze sa ozakonjenih 66 objekata. Glavni problem naših građana u postupku ozakonjenja i legalizacije objekata je nedostatak finansijskih sredstava. Još uvek nismo dobili saglasnost Ministarstva za nastavak rada ljudi upošljenih na ozakonjenju, pa nakon dobijene saglasnosti sve ići još brže. Na sastanku sa ministarkom građevinarstva i infrastrukture, Zoranom Mihajlović najviše je bilo reči o putnoj infrastrukturi, gde smo mi istakli naše prioritete, prvenstveno završetak putnog pravca Lebane-Medveđa. Navedena deonica puta nalazi se na teritoriji opštine Lebane, u dosta je lošem stanju, oštećena je i ima mnogo udarnih rupa, zbog čega je potrebno asfaltiranje u dužini od 5,5 km. Ovu deonicu je i predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, naveo kao jednu od prioriteta ѕa asfaltiranje.

U planu je i put preko Radan planine koji bi spajao Radan planinu, Sijarinsku Banju, Đavolju varoš i Caričin grad. Dogovoreno je još par putnih pravaca, od toga jedan prema Kapiji. Prema planu “Puteva Srbije”, direktor Zoran Drobnjak je napomenuo da je oko 52 miliona planirano za opštinu Medveđa, s tim što je moguće da se izdvoji i više do kraja godine. Biće urađen i most u Tularu kako bi taj pravac, prema administrativnoj liniji sa KiM, ka Mutivodi bio što bolji.

JP „Putevi Srbije“ bi trebali da do kraja tekuće godine urade projektno – tehničku dokumentaciju, što je zaključeno na sastanku u Jablaničkom upravnom okrugu.