Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Dronove za programiranje dobile osnovne škole Jablaničkog okruga

Na 24. godišnjicu od reosnivanja Rotati kluba Leskovac danas je u Skupštinskoj sali grada osnovnim školama Jablaničkog okruga i Centru za stručno usavršavanje uručen 31 dron za učenje programskih jezika u petom i šestom razredu. Ovaj značajan projekat koji je pokrenut prošle godine vredi 450.000 dinara i finansiran je od strane organizacije Rotari, dok je grad učestvovao iznosom od 100.000 dinara. Direktorima 23 leskovačke osnovne škole i 7 škola iz ostalih opština Jablaničkog okruga, te CSU su uručeni dronovi, dok je ranije danas završena obuka 60 nastavnika škola Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je čestitao predstavnicima Rotarija na godišnjici i zahvalio se na inovativnom projektu:

„Prethodna godina nam je pokazala koliko je dragocena digitalna pismenost i informatička opremljenost i načinjen je veliki trud kako bi se zbog novonastalih okolnosti neposredna nastava u vreme pandemije zamenila onlajn časovima. Stoga je veoma je važno da se digitalna pismenost razvija kod najmlađih, a još je važnije da se se deca što ranije zainteresuju za programiranje. U tome je značaj ovog projekta, posebno ako uzmemo u obzir da on uključuje i stručno usavršavanje nastavnika i podizanja digitalnih kompetencija nastavnika“.

Prof. dr Zorica Jestrović, guverner Rotarija za Srbiju i Crnu goru se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla:

„Mi u Leskovcu više nismo gosti, već smo partneri grada i zajedničkim snagama radimo na usavršavanju mladih, kako bismo im omogućili da imaju alat u svojim rukama i da sve što nauče u teoriji mogu da primene u praksi. Pokušaćemo da uz podršku prijatelja dodatno unapredimo uslove u školama“.

Profesorka Biljana Đorđević, sekretar Rotari kluba u Leskovcu je govorila o aktivnostima ove humanitarne organizacije naglasivši da je prošla godina kluba protekla u znaku obrazovanja i opvog projekta:

„Danas smo imali sjajnu obuku u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, gde je rečeno, a sada ćemo i ponoviti da prosvetni radnici iskažu svoje potrebe, i mi ćemo se potruditi da obezbedimo svu tehniku koja im je neophodna. Lokalna samouprava i sve škole će u Rotari klubu Leskovac uvek imati dobrog prijatelja“.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.