Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Drugi dan turnira u Bošnjacu i rođendan škole fudbala Jedinstvo

Drugog dana Međunarodnog fudbalskog turnira na stadionu FK Jedinstvo u Bošnjacu danas su odigrane utakmice u kategorijama dečaka rođenjih 2006. i 2008. godine. 

U kategoriji dečaka 2006. godišta učestvovale su tri ekipe Jedinstvo Bošnjace 1, Jedinstvo Bošnjace 2 i NK Gradačac iz BiH. U ovoj kategoriji najbolji su bili mladi fudbaleri koji su igrali za ekipu Jedinstvo Bošnjace 2.

U kategoriji 2008. godište učestvovalo je 7 ekipa škola fudbala Savić iz Modriče, Nogometni klub Gradačac iz Bosne i Hercegovine, Sloga iz Leskovca, Filip Filipović iz Niša, Nacional iz Niša , Jablanica iz Medveđe, Jedinstvo Bošnjace 1 i Jedinstvo Bošnjace 2. U kategoriji cicibana prvo mesto osvojila je ekipa FK Filip Filipović, drugo mesto Sloga Leskovac, treće mesto FK Nacional Niš i četvrto mesto osvojila je ekiap škola fudbala Savicć Modriča BiH.

 

 

 

Igor Mitić trener u školi fudbala Jedinstvo u Bošnjacu ističe da je veoma zadovoljan kako protiče ovogodišnji turnir. „Juče smo imali dosta poteškoća zbog kiše, ali dečaci su i pored teških uslova za igru pokazali izuzetnu borbenost i dali su svoj maksimu. Danas su nam vremenski uslovi išli na ruku tako da je mladim fudbalerima dosta lakše da igraju“ naglašava Mitić.

 

 

 

Inače škola fudbala Jedinstvo iz Bošnjaca postoji veće 9 godina i baša danas im je rođendan, tako da su mališani uz veliku rođendansku tortu proslavili svoj rođendan u društvu svojih drugara iz ostalih klubova.

Igor Mitić trener u ovoj školi kaže da je veoma zadovoljan polaznicima, kojih ima oko 60, njihovom odnosu prema fudbalu, kao i saradnjom sa roditeljima.

„U našoj školi postoje tri kategorije cicibani, petlići i pioniri i mogu da kažem da su deca veoma talnetovana za fudbal. Mi se takmičimo u međuokružnoj Jablaničkoj ligi i sezona nam počinje u septembru.“ U školi pored dece iz Bošnjaca treniraju i deca iz Leskovca, Medveđe, Lebana i okolnih mesta.

 

Trećeg dana turnira u Bošnjacu u kategoriji 2005. godište nademtaće se ekipe škola fudbala Savić iz Modriče, Nogometni klub Gradačac iz Bosne i Hercegovine, Jedinstvo Bošnjace 1 i Jedinstvo Bošnjace 2. Početak završnog dana turnir zakazan je za 10 sati na stadionu FK Jedinstvo u Bošnjacu.