Hronika Vesti

Dve osobe uhapsene zbog falsifikovanja lekova i imena

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su se kao odgovorna lica firme koja se bavi veleprodajom medikamenata i medicinskih sredstava, koristeći lažna imena, prodavali falsifikovane lekove i medicinska sredstva.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe, nedozvoljena trgovina i udruživanje radi vršenja krivičnih dela uhapšeni su E.Z. (1975) i S.Z. (1980), saopštio je MUP.

Policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni,  pronašla 13 flašica medicinskih sredstava „Vidatoks“ kapi bez etikete, sedam nesklopljenih kutijica za kapi „Vidatoks“, 81 nalepnicu za te kapi, 32 uputstva za korišćenje, dve kutije leka za potenciju „Blive“.

Pretersom prostorija firme policija je pronašla 120 kutija „Bisoprolola“, dve kutije „Vidotoks“ kapi, 18 kutija „Cijalisa“ i dva USB fleša na kojima su se nalazili podaci o naručivanju i prodaji falsifikovanih lekova.

Postoje osnovi sumnje da su E.Z. i S.Z. falsifikovane lekove i medicinska sredstva, koristeći lažno ime, kurirskom službom dostavljali naručiocima.

Policija je krivičnu prijavu u redvnom postupku podnela i protiv muškarca zaposlenog u firmi osumnjičenih, kod koga je pronađeno 320 kutija različitih lekova bez akciznih  markica Ministarstva zdravlja, među kojima su lekovi za potenciju „Vijagra“ i „Cijalis“.

Osumnjičenima  E.Z. i S.Z. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.