Jug Srbije Pčinjski okrug Vesti Vladičin Han

EU podržava rekonstrukciju Centra za kulturu u Vladičinom Hanu

Uz podršku Evropske unije u Vladičinom Hanu je u toku rekonstrukcija objekta Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo, kako bi se unapredili uslovi za organizovanje kulturnih događaja i manifestacija kao i za sprovođenje brojnih aktivnosti ove ustanove.

Radovi na rekonstrukciji predviđaju kompletnu zamenu krovne konstrukcije, fasade i stolarije kako bi se povećala energetska efikasnost a samim tim i uštede u troškovima održavanja objekta.

Ukupna vrednost projekta, koji takođe podrazumeva i manje radove na rekonstrukciji sistema grejanja i elektroinstalacija, je 167.000 evra od čega, Evropska unija preko programa EU PRO učestvuje sa blizu 144.000 evra, a preostali iznos finansira opština Vladičin Han.

Nakon rekonstrukcije, stvoriće se uslovi za realizaciju plana, da se biblioteka, koja se sada nalazi u neadekvatnom prostoru, premesti u renovirani objekat koji će pružiti značajno bolje uslove rada za zaposlene i članove i članice biblioteke. Dodatno stvoriće se uslovi da se u okviru biblioteke, a u skladu sa propisima koji regulišu rad biblioteka, otvori čitaonica.

Kroz aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja, koje su sastavni deo realizacije ovog projekta, urediće se način korišćenja prostorija kao i raspodela ušteđenih sredstava usled energetske efikasnosti. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Izvođač radova je preduzeće „Crna Trava AD“ iz Leskovca, koje je izabrano u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Vladičin Han, dok rok za završetak rekonstrukcije iznosi 120 kalendarskih dana.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.