Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Film „Put jedne niti“ dobio specijalnu nagradu na 13. filmskom festivalu „Bdenje duše“

Na 13. filmskom festivalu BDENJE DUSE održanog u Sremskim Karlovcima od 24. do 27. oktobra fim PUT JEDNE NITI dobio je specijalnu nagradu žirija za rad sa decom u filmu.
Ovo je peto priznanje za film koji u svojoj osnovi ima za cilj da, pre svega, razvije ekolosku svest kod dece u predškolskom dobu ali i svest o očuvanju kako običaja tako i bogatog kulturnog nasledja.
Film je rađen u saradnji sa PU „Milka Dimanić“ i Kulturnim centrom Vlasotince.
Filmski festival „BDENJE DUSE“ zamišljen je kao filmska manifestacija, pre svega, dokumentarnih i kratkometražnih filmova, koji tretiraju najšire područje istorije, kulture i duhovnosti Srbije. U te žanrove spadaju filmovi o istoriji i državnosti Srbije, portreti znamenitih ljudi, filmovi iz oblasti arheologije, etnologije, istorije umetnosti, savremene umetnosti, negovanja tradicije, ekologije, sporta, o prirodnim lepotama Srbije i njenih naselja.
(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.