Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Sport Srbija Vesti

FK Jedinstvo iz Grdelice stavljeno na zdrave noge

Igrači Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Grdelice uspeli su da se iz Okružne lige plasiraju u višu ligu, odnosno Nišku zonu Jug a tim povodom ih je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, čestitao im na postignutim rezultatima, poželeo da u daljem takmičenju ostvare još više uspeha i zahvalio na promociji sportskog duha i činjenici da pružaju dobar primer svoj, a naročito deci Grdelice i okoline.

„U zlatno vreme grdeličkog fudbala ovaj klub, osnovan 1936. godine, je igrao u srpskoj ligi. Nažalost, kao i većina fudbalskih klubova, zbog loše organizacije i odnosa prema sportu se godinama unazad urušavao, dugovi su se nagomilali, a igrači nisu imali motivaciju pa su i rezultati bili loši. Jedinstvo je sada stavljeno na zdrave noge, vraćeni su dugovi stariji više od 10 godina i do sada je u revitalizaciju kluba uloženo preko milion dinara Ovi momci uspeli su da iz Okružne lige osvoje prvo mesto  i da se plasiraju u viši rang Niška zona Jug i koristim ovu priliku da im čestitam i poželim još veći uspeh“ – rekao je gradonačelnik danas na terenu FK Jedinstvo u Grdelici.

Podsećajući da su rukometaši „Dubočice 54“ i odbojkaški klub „Dubočica“ postali prvoligaši, Cvetanović je kazao da je bavljenje sportom dobra perspektiva za decu i da će se lokalna samouprava grada truditi da omogući još bolje uslove za sportske aktivnosti.

Trener FK Jedinstvo iz Grdelice Bratislav Cvetković se zahvalio svima koji su pomagali klub i naglasio da je čast raditi sa ljudima koji su postigli da se klub vrati u Nišku zonu Jug.

 

Info centar juga