Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Forum žena SPS-a u Lebanu: „Na svaki govor mržnje odgovorićemo dostojanstveno i mirno“

„Na svaki govor mržnje i politiku mržnje koju seju naši politički protivnici u Lebanu, odgovorićemo dostojanstveno i mirno, jer naša politika nije politika mržnje i vređanja“ – poručeno je na sinoćnom Forumu žena Socijalističke partije Srbije (SPS) u Leabnu.

U prostorijama Opštinskog odbora SPS-a Lebane, sinoć je održan Forum žena SPS-a na kojem je učestvovalo više od 200 pripadnica lepšeg pola. Prisutnima se najpre obratio predsednik OO SPS-a Dragan Jović, koji je potsetio, da stranka postoji 30 godina i da je do sada pokazala da je državotvorno i socijalno odgovorna stranka.

Predsednica Foruma žena, Biljana Stanković rekla je da je osnovni cilj delovanja ovog foruma osnaživanje i pružanje pomoći svima kojima je to potrebno, bez obzira na stepen obrazovanja i porekla.

Na održanom Forumu govorile su i : Nevena Zdravković, Dragana Gocić Vukadinović, Jelena Zdravković i Jelena Stevanović.

Govornice su ovom prilikom istakle da će Forum žena, u narednom periodu dati pozitivan doprinos, kao i to da će se održati razni edukativni programi o zaštiti žena, sprovođenje mera za poboljšanje populacione politike i sprovođenja niza humanitarnih akcija.

Takođe, stavljen je akcenat na učešće svake članice i simpatizerke SPS-a, imajući u vidu donošenje Zakona o povećanom učešću žena u parlamentu i lokalnim skupštinama.

Ocenjeno je da je najveca tačka oslonca u partijskom radu doprinos koji daje i njen predsednik Ivica Dačić. Prostorije SPS-a bile su sinoć premale da prime sve zainteresovane i da se ovolki odziv ne pamti odavno, poručuju iz SPS-a.

 

Info centar juga