Leskovac Vesti

Goran Cvetanović proglašen za člana Izvršnog odbora NALED-a

U hotelu „Hajat“ u Beogradu održan je radni susret članova i partnera NALED-a sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom, kome je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na sastanku se govorilo o ekonomskoj saradnji Srbije i SAD-a, podršci Američke agencije za međunarodni razvoj, kao i mogućnostima osnaživanja te saradnje i koristi koju od nje mogu imati lokalne samouprave u Srbiji, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

Naled 05

U saradnji sa NALED-om i USAID-om realizovano je nekoliko projekata značajnih za unapređenja rada lokalnih samouprava poput sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, izrade Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, kao i inicijativa za završetak privatizacije, promociju javno-privatnih partnerstava i stavljanje braunfild lokacija u funkciju ekonomskog razvoja.

Inače, grad Šabac nedavno je dobio regionalni sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, čime se pridružio gradovima poput Pančeva, Pirota, Rume, Stare Pazove i Leskovca koji je među prvima dobio ovaj sertifikat.

Grad Leskovac će regionalni sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju obnoviti sledeće godine.

Inače, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je donedavno bio član Upravnog odbora NALED-a, proglašen je za člana Izvršnog odbora ove Agencije, piše na sajtu grada Leskovca.

Naled 04   Naled 02