Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Gornji Gajtan i Gubavce nastavljaju tradiciju održavanja „Sednica – Posela“

U duhu tradicije i očuvanja nematerijalne kulturne baštine, pesama i igara žitelja Gornje Jablanice, Turistička organizacija Opštine Medveđa nastavila je i ove godine sa organizacijom „SEDNICA“- (POSELA), tradicionalnih okupljanja naroda ovog kraja.


Sednice su održane u prostorijama osnovnih škola u Gubavcu i Gornjem Gajtanu 8. i 9. marta što je sa velikim zadovoljsrvom prihvaćeno od strane meštana ovih mesnih zajednica.


Prisutne meštane pozdravili su Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa i Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa.

Ristić se ovom prilikom zahvalio organizatorima i učesnicima u programu, koji su odlučni da ova tradionalna okupljanja naroda ovih krajeva sačuvaju od zaborava.

Sledeće „Sednice“  biće održane 15. i 16 marta 2019. u Bogunovcu i Gazdaru.

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.