Leskovac Vesti

Gradonačelnik Leskovca, predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova u Srbiji na karnevalima u Prilepu i Strumici

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji od novembra 2018. godine obavlja i funkciju predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova u Srbiji sa delegacijom iz Srbije, proteklog vikenda boravio je u Prilepu i Strumici.

Cvetanović je ovom prilikom posetio karnevale koji se godinama unazad održavaju u ova dva grada iz Severne Makedonije.

Pored leskovačke karnevalske grupe, koja je svojom grupnom maskom „Metamorfoza“ osvojila prvo mesto na karnevalu „Pročka“ u Prilepu, učestvovale su i grupe iz Rakovice, Banje Koviljače, Šapca, Bele Crkve, Požarevca, Vrnjačke Banje.

Pored Cvetanovića u Prilepu i Strumici boravili su član borda FECC-a iz Nemačke Jurgen Šmit, član borda FECC-a iz Belgije Gaj Van Der Ejken, član borda FECC-a iz Makedonije Aleksandar Cicimov, član borda FECC-a iz Rakovice Aleksandar Vasović. Delegaciju iz Srbije i sve ostale goste dočekali su gradonačelnici Prilepa i Strumice, Ilija Jovanovski i Kosta Janevski, koji su takođe članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Predsednik FECC-a za Evropu Lars Algel, koji je takođe posetio prilepski i strumički karneval, je Goranu Cvetanoviću, kao novoizabranom predsedniku FECC-a za Srbiju, uručio medalju.

 

(Grad Leskovac)