Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Izlila se Banjska reka u Sijarinskoj Banji, veći deo Medveđe bez struje i mobilnog signala

Gotovo polovina teritorije opštine Medveđa je takođe bez struje. Najkritičnije je u Sijarinskoj Banji, gde se izlila Banjska reka. Ugroženo je nekoliko domaćinstava, kao i pogon za preradu drveta, a odnet je i most.

Velike padavine noćas su napravile velike probleme. Meštani sela Bučumeta, Leca, Drenca, Stuble, Djulekara, Kapita, Retkocera, Sponca, Gornjeg  Maćedonca, Petrilja, Tulara, Borovca, dela Svirca, Braine, Gubavca, Medevca, Poroštice, Mrkonja, Bogunovca i Čokotina, Slišana i jama Rudnika Lece nemaju struju zbog obimnih kvarova na dalekovodima, javlja radio Medveđa.

Nestanak električne energije prouzrokovao je i smetnje u radu pojedinih mobilnih operatera. Komunikacija unutar opštine je izuzetno otežana. Nadležni iz elektrodistribucije u Medveđi kažu da su ekipe neprekidno na terenu, da su dobili pomoć iz susednih opština i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se normalizovala trenutna situacija.

Banjska reka odnela dva mosta

U toku noći došlo je do izlivanja Banjske reke koja je pojedinim domaćinstvima nanela veću materijalnu štetu i odnela dva mosta.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sa saradnicima je na terenu. Preduzimaju se sve moguće mere kako bi se pomoglo ljudima, a dobra vest je da se voda polako povlači.

Magistralni put Medveđa–Priština jutros je do devet sati bio u prekidu zbog izlivanja potoka.

 

Info centar jug, Radio Medveđa

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.