Društvo Vesti

Janković čestitala Svetski dan slobode medija: Nedopustivo je da novinari i novinarke budu izloženi nasilju

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je Svetski dan slobode medija svim novinarima i novinarkama u Srbiji, istakavši da su slobodni i nezavisni mediji ključna vrednost svakog demokratskog društva.

„Sloboda medijskog izražavanja ne sme biti ugrožena, jer je od izuzetne važnosti za sve građane i građanke i zbog toga je na državi obaveza i odgovornost da te vrednosti očuva i zaštiti“, saopštila je Brankica Janković, prenosi RTS.

Prema njenim rečima, nedopustivo je da novinari i novinarke budu izloženi nasilju, i neophodno je da im se omogući bezbedan rad, jer niko ne treba da bude u strahu zato što obavlja svoj posao.

„Istovremeno, mediji su moćna snaga u svakom društvu i imaju odgovornost u borbi protiv govora mržnje, diskriminatornih izjava i seksističkih stavova, koji u našem javnom prostoru postaju sve češći. S obzirom da imaju ključnu ulogu u oblikovanju stavova javnog mnjenja, profesionalno i odgovorno informisanje uz stalno unapređivanje standarda izveštavanja koji promovišu toleranciju i međusobno uvažavanje, obaveza je svih koji rade u medijima, zaključuje poverenica“, navodi poverenica.

Izvor:RTS

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.