Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Kompanija Badin Soft iz Niša pomogla opremanje kabineta za matematiku u Osnovnoj školi „Radovan Kovačević – Maksim“ u Lebanu

Kako bi podržala lokalne zajednice kompanija Badin Soft iz Niša pomogla je opremanje kabineta za matematiku u Osnovnoj školi „Radovan Kovačević – Maksim“ u Lebanu.

Dvadeset i pet starih i oštećenih školskih klupa zamenjeno je novijim radnim stolovima, a kabinetu je dodeljen i jedan lap top koji će osnovcima ove škole pružiti mogućnost da gradivo savladaju kroz modernu i interaktivnu nastavu.

Osnovnu školu „Radovan Kovačević-Maksim“ pohađa 560 učenika u šest izdvojenih odeljenja, a u njoj rade 92 radnika. Rezultati koje postižu učenici škole na takmičenjima od opštinskog do republičkog nivoa dokaz je da u školi radi odličan nastavnički kadar. Kako je naša škola stara 133 godina, počela je sa radom 1886. godine, stari i oštećeni školski inventar jedan od izazova sa kojim se susrećemo. Zato se posebno zahvaljujemo kompaniji Badin Soft na donaciji 25 stolova i lap topa, koji će nam mnogo značiti za bolju i uspešnu realizaciju nastavnog plana i programa.˝, kaže Nebojša Đorđević, direktor škole.

Badin Soft je i ranije organizovao slilčne društveno odgovorne aktivnosti, ali je ovo prvi put da akciju sprovodi u okviru projekta koji podržava Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO. Naime EU je opredelila 2,1 milion evra za nabavku nove opreme za 106 preduzeća sa jugoistoka i jugozapada Srbije kako bi se unapredila konkurentnost lokalne privrede. Preduzeća kojima su odobrena sredstva, a među kojima je i niški Badin Soft, sprovešće aktvnosti društveno odgovornog poslovanja i pružiti podršku svojim zajednicama, tako što će opremiti vrtiće, škole, domove zdravlja, ili  pomoći ranjivin grupama.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.