Bojnik Crna Trava Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti Vlasotince Vučje

Konkurs za vatrogasce otvoren do sutra

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, od toga 4 polaznika za potrebe VSB Leskovac, 3 polaznika za potrebe VSO Bojnik, 2 polaznika za potrebe VSO Lebane i 2 polaznika za potrebe VSO Medveđa.

Ovim povodom gost emisije „U centru pažnje“  bio je major Nenad Simić, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona u Leskovcu,  a emisiju možete pogledati na YT kanalu Info centar juga.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju. Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova. Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.

Detalji o konkursu i obrazac za prijavu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.

infocentarjug.rs