COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Korisnicima RF PIO jednokratna pomoć 4.000 dinara

Penzije i druga prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja biće isplaćivana jednom mesečno, a korisnici penzija, korisnici privremene naknade i invalidna deca dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara, usvojeno je danas na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na sednici Vlade Republike Srbije.

Isplata penzije i drugih prava odjednom za ceo mesec počeće od isplate za mesec mart 2020. godine.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršiće jednokratnu isplatu korisnicima penzija, korisnicima privremene naknade – invalidima rata druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji su ostvarili pravo zaključno sa 25. martom 2020. godine u iznosu od 4.000 dinara, a kojima će rešenja biti doneta nakon tog datuma.

„Kao što je to rekao naš predsednik Aleksandar Vučić, briga o penzionerima mora da bude na visokom nivou, zato ćemo u narednom periodu nastaviti da se trudimo istim intenzitetom. Želimo da im, u ovim teškim uslovima, obezbedimo što bolje uslove za život i nivo zaštite na najvišem nivou, jer zdravlje naših građana nam je svima na prvom mestu“, rekao je ministar Zoran Đorđević.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.