COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Korona ušla u lebanski Osnovni sud

Pet upošljenika Osnovnog suda u Lebanu pozitivno je na virus korona i oni se nalaze u izolaciji, ovu informaciju za Info centar juga potvrdio je predsednik Osnovnog suda u Lebanu, Svetomir Cvetković.

 

„Tačna je informacija da je pet upošljenika Osnovnog suda u Lebanu sa pozitivnim nalazom na virus korona, oni se nalaze u kućnoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje u Leskovcu. Lebanski Osnovni sud ima ukupno 38 zaposlena lica, a po saznanju da je 5 lica pozitivno na korona virus, većina zaposlenih testirano je odmah danas ali zbog nedovoljnog broja testova u lebanskom Domu zdravlja, ostatak zaposlenih testiranje će obaviti u toku sutrašnjeg dana. Odmah jutros, zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave i predsednika opštine Ivana Bogdanovića, preduzete su sve preventivne mere i sve prostorije su dezinfikovane. Moram da napomenem da su svi upošljeni i do sada poštovali mere i nosili maske i zaista ne znam kako je došlo do ovakve situacije, ali bih iskoristio ovu priliku i uputio apel građanima da bez preke potrebe ne dolaze u Sud već da više koriste našu internet stranicu i da se tim putem informišu za sve što ih interesuje ili putem telefona, posebno se ovo odnosi na penzionere“ – rekao je za Info centar juga Svetomir Cvetković, predsednik Osnovnog suda u Lebanu.

I direktor Doma zdravlja u Lebanu, Vladan Stanojević uputio je večeras apel građanima da poštuju sve propisane mere i čuvaju svoje zdravlje. Stanojević kaže da je za vikend bilo ukupno 13 lica sa pozitivnim nalazom na virus korona.

„U toku današnjeg dana obavljeno je 30 pregleda u Kovid ambulanti, što je najveći broj pregleda u jednom danu do sada ali taj broj je povećan zbog zaposlenih iz Osnovnog suda i tačan je podatak da su nam nestali PCR testovi, te da će ostatak zaposlenih iz Osnovnog suda biti testiran već sutra jer smo testove nabavili odmah u toku popodneva. Inače, testiranje PCR testom sada vršimo i vikendom, što ranije nije bio slučaj a Kovid ambulanta radi svakim danom od 7:30 do 19:30sati. Rezultate testiranih lica koja su danas testirana očekujemo u toku sutrašnjeg dana“- kaže Stanojević

Info centar juga