COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Korona ušla u lebanski Osnovni sud

Pet upošljenika Osnovnog suda u Lebanu pozitivno je na virus korona i oni se nalaze u izolaciji, ovu informaciju za Info centar juga potvrdio je predsednik Osnovnog suda u Lebanu, Svetomir Cvetković.

 

„Tačna je informacija da je pet upošljenika Osnovnog suda u Lebanu sa pozitivnim nalazom na virus korona, oni se nalaze u kućnoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje u Leskovcu. Lebanski Osnovni sud ima ukupno 38 zaposlena lica, a po saznanju da je 5 lica pozitivno na korona virus, većina zaposlenih testirano je odmah danas ali zbog nedovoljnog broja testova u lebanskom Domu zdravlja, ostatak zaposlenih testiranje će obaviti u toku sutrašnjeg dana. Odmah jutros, zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave i predsednika opštine Ivana Bogdanovića, preduzete su sve preventivne mere i sve prostorije su dezinfikovane. Moram da napomenem da su svi upošljeni i do sada poštovali mere i nosili maske i zaista ne znam kako je došlo do ovakve situacije, ali bih iskoristio ovu priliku i uputio apel građanima da bez preke potrebe ne dolaze u Sud već da više koriste našu internet stranicu i da se tim putem informišu za sve što ih interesuje ili putem telefona, posebno se ovo odnosi na penzionere“ – rekao je za Info centar juga Svetomir Cvetković, predsednik Osnovnog suda u Lebanu.

I direktor Doma zdravlja u Lebanu, Vladan Stanojević uputio je večeras apel građanima da poštuju sve propisane mere i čuvaju svoje zdravlje. Stanojević kaže da je za vikend bilo ukupno 13 lica sa pozitivnim nalazom na virus korona.

„U toku današnjeg dana obavljeno je 30 pregleda u Kovid ambulanti, što je najveći broj pregleda u jednom danu do sada ali taj broj je povećan zbog zaposlenih iz Osnovnog suda i tačan je podatak da su nam nestali PCR testovi, te da će ostatak zaposlenih iz Osnovnog suda biti testiran već sutra jer smo testove nabavili odmah u toku popodneva. Inače, testiranje PCR testom sada vršimo i vikendom, što ranije nije bio slučaj a Kovid ambulanta radi svakim danom od 7:30 do 19:30sati. Rezultate testiranih lica koja su danas testirana očekujemo u toku sutrašnjeg dana“- kaže Stanojević

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.