Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

KUD „Jablaničko kolo“ pobednik festivala „Zdrav fest“ u Ćićevcu

Juče je u Ćićevcu, na platou ispred Ekonomsko-trgovinske škole je održan 6. Međunarodni festival pod nazivom ,,Zdrav Fest“. Pored takmičenja u prirpemanju zdrave hrane, održano je i takmičenje folklornih ansambala. Učešće je uzelo 25 kulturno umetničkih društava iz centralne i južne Srbije. KUD „Jablaničko kolo“ takmičilo se juče sa dva ansambla, mlađim i starijim pionirima, pokupilo 5 nagrada, među kojima i nagradu za apsolutnog pobednika.

Pre početka takmičenja članovi  kulturno umetničkih društava prošetali su ulicama Ćićevca od zgrade opštine do terena srednje Ekonomske škole gde je održano takmičenje. 

Mlađi pioniri nastupili su sa koreografijom „Dođi Mile“ koreografa Tomislava Jovića, a stariji pioniri takmičili su se sa koreografijom „Niška žetva“.

Oba ansambla postigla su veliki uspeh, ali posebno treba istaći uspeh mlađih pionira KUD „Jablaničko kolo“ jer je ovo njima treći nastup, a prvi takmičarski.

„Mlađi pioniri vežbaju tek nešto više od godinu dana i za sada su postigli veliki uspeh. Njima je ovo tek treći javni nastup, a prvi put su se takmičili i odmah osvojili nagrade, što samo govori o vrednom i predanom radu dece. Još jednom smo pokazali izuzetan kvalitet i uigranost našeg ansambla što potvrđuju i nagrade koje smo osvojili. ponosno ističe predsednik i umetnički rukovodilac KUD „Jablničko kolo“ Tomislav Jović.

U konkurenciji 25 ansambala KUD „Jablaničko kolo“ pokupilo je 5 nagrada i to, nagradu za najbolju koreografiju „Dođi Mile“, nagradu za najkompletniji ansambl (stariji pioniri), najmlađi članovi društva osvojili su  treće mesto, dok su stariji pioniri osvojili prvo mesto u kategoriji dečijih ansambala.

KUD „Jablaničko kolo“ osvojilo je i nagradu za sveukupnog pobednika jučerašnjeg takmičenja u Ćićevcu.

Kako je to izgledalo juče u Ćićevcu pogledajte na fotografijama.