Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Lakićević i Ivanišević obišli stanovnike romskih naselja u Leskovcu

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Lakićević, i savetnik potpredsednice Vlade, Nenad Ivanišević, obišli su danas tri romska naselja u Leskovcu čiji su stanovnici prethodnih dana bili meta napada huligana.

“Srbija je država svih njenih građana i građanki, u kojoj svaka nacionalna manjina, uključujući i Rome, treba da ima mogućnost da napreduje i da se razvija i da se njeni članovi osećaju sigurno i bezbedno. Bilo kakva mržnja i nasilje prema Romima u Srbiji nedopustivi su, i očekujemo da se nasilnici koji su napali Rome u Leskovcu u najkraćem roku pronađu i kazne”, poručio je Ivanišević, koji je zajedno sa Lakićevićem obišao stanovnike naselja Podvorce, Sat mahala i Slavko Zlatanović u Leskovcu i razgovarao sa porodicama napadnutih Roma.

Ivanišević je istakao da Vlada Srbije i Koordinaciono telo za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, na čelu sa potpredsednicom Vlade, prof. dr Zoranom Mihajlović, ulažu napore da svim građanima omoguće bolje uslove za život i ravnopravno učešće Roma u društvu.

,,Došli smo danas ovde da pružimo podršku stanovnicima ovih naselja, i ne samo ovih. Svakodnevno smo na terenu da razgovaramo o svim problemima i pozivamo ih da se aktivno uključe u sve programe pomoći koje nudi Vlada Srbije. Ova Vlada stvara uslove da sva deca idu u školu, i to je naš zadatak”, istakao je Ivanišević.

Lakićević je rekao da Ministarstvo ulaže napore da stambeno zbrine pripadnike romske nacionalnosti i da kroz budžet i IPA sredstva može da se pomogne i ovim naseljima. ,,Ulica koju smo danas posetili biće uvršćena kao jedan od projekata koji će se finansirati iz programa koje realizujemo. Do sada je pomognuto 13 romskih naselja u 13 opština, zbrinuto 600 pripadnika romske nacionalnosti i izgrađeno 160 stanova sa pripadujućom infrastrukturom”, rekao je Lakićević.

 

(ICJ)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.