Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Vesti

LEBANE: Aktiv žena SNS-a uručio pomoć porodici Cvetković u Cekavici

Aktiv žena Srpske napredne stranke iz Lebana, Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet i Bojan Jović, član SNS-a Lebane posetili su danas osmočlanu porodicu Cvetković u Cekavici i tom prilikom uručili pomoć ovoj porodici u vidu hrane, garderobe i bebi opreme.

   

   

„Sedamnaest godina sam u braku i imam šest ćerke. Milica ima šesnaest godina, Jovana dvanaest , Danica sedam , Anđela četiri , Anastasija dve godine i Teodora ima četiri meseca. Živimo teško ali se snalazimo, suprug radi pod nadnicu, sada je trenutno u Novom Sadu gde prodaje badnjake za predstojeći praznik. Primamo dečiji dodatak i socijalnu pomoć. Ovo je prvi put da smo dobili neku pomoć i beskrajno sam zahvalna Aktivu žena Srpske napredne stranke jer su se sami setili za nas. Kao što vidite deca su presrećna, dobili su puno voća, slatkiše, igračke, garderobu“ – sva uzbuđena priča Ana Cvetković, majka šestoro dece.

   

„Više od pedeset žena učestvovalo je u ovoj, dvadeset šestoj po redu, humanitarnoj akciji. Nama nije bitna stranačka pripadnost porodice već u kakvoj situaciji se nalazi ta porodica a naša je i obaveza i želja da pomognemo. Danas smo u Cekavici, u poseti osmočlane porodice sa šestoro divne dece kako bi pred najveći i najradosniji praznik, Božić usrećili još jednu porodicu. Ovom prilikom bih se zahvalio Aktivu žena Srpske napredne stranke u Lebanu, za sav njihov trud koji ulažu kako bi pomogle porodicama kojima je potrebna pomoć“ – kazao je Bojan Jović, član Srpske napredne stranke i direktor Turističke organizacije Lebane.

   

Današnjoj poseti porodici Cvetkovič u selu Cekavica prisustvovala je ispred lokalne samouprave Tamara Stefanović, koordinator za populacionu politiku i natalitet.

„Najpre bih odala počast majkama koje su se usudile da rađaju decu i da kažemo da ipak materijalna strana nije prva i najbitnija jer mnogi roditelji koji imaju jedno ili dvoje dece kažu da nemaju uslova za više dece. Ovde ste i sami imali priliku da vidite kako deca izgledaju, kako su i poslušna i vesela i jako lepa deca. Obaveze majke, pogotovo u višedetnim porodicama, su velike ali je ta radost neprocenjiva. Ovo je jako lep gest Aktiva žena ali je ovo kratkoročno rešenje. Moraćemo u buduće da se skoncetrišemo na ovakve porodice kojima je pomoć potrebna i upravo ovakve porodice moraju da nam budu prioritet“ – kazala je Stefanovićeva.

   

Aktiv žena Srpske napredne stranke u Lebanu, nastaviće i dalje akciju prikupljanja pomoći za sve porodice kojima je ovakav vid pomoći neophodan i ujedno apeluje na sve ljude dobre volje, preduzetnike, firme… koji su u mogućnosti da im se priključe.

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.