Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovačke odbornice donirale pomoć sigurnoj kući

Odbornice Skupštine grada Leskovca uplatile su novac u iznosu od 60 hiljada dinara, koji je inače namenjen za rad Odbora za rodnu ravnopravnost, na račun Sigurne kuće.

Predsednica tog odbora i odbornica u skupštini grada Leskovca Ljiljana Božuta, istakla je prilikom posete Sigurnoj kući da čitava društvena zajednica mora da bude svesna koliko je žrtvama nasilja kako u porodicama tako i u vezama teško i da mora da im se obezbedi normalan život nakon problema.

Grad Leskovac se uvek trudio da pomogne rad Sigurne kuće, te je tako pre par godina uložio novac i adaptirao ovaj objekat, koji je jedna od boljih u Srbiji“ istakla je Božuta i dodala „Ovo je istovremeno i regionalni centar i ovde utočište mogu naći i žrtve nasilja i iz drugih gradova“.

Za rad jednog ovakvog centra potrebno je dosta zalaganja ali i finasijskih sredstava i uvek je svaka donacija dobrodošla.

 

Marija Stanković, rukovodilac Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja, zahvalila se na donaciji i podsetila da je svaka donacija veoma važna jer se na taj način žrtvama šalje jasna poruka da one nisu usamljene i da društvo i kojem žive ipak brine o nijima.

Sredstva u iznosu od 60 hiljada dinara utrošena su za kupovinu sredstva za higijenu i nabavku pelena i dečje opreme, a kako je istaknuto prilikom posete saradnja i pomoć će se nastaviti i ubuduće uz nastojanje da se nadje što više sponzora koji bi podržali rad Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja, poznatijeg kao Sigurna kuća.