Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac

Leskovački učenici pokazali izuzetnu humanost

Porodica Stepanović iz Leskovca danas je zahvaljujući Centru za socijalni rad i ekipi „Leskovački gimnazijalci„ dobila donaciju u vidu šporeta.

Naime ekipa „Leskovaški gimnazijalci„ koju šine Marta Jović, Rastko Stamenković, Veljko Stoilković, Marica Nedeljković i Miljana Cvetković ušestvovala je na takmičenju u pravljenju ajvara „Izađi mi na teglu“. 0ni su osvojili prvo mesto u Leskovcu i dobili kao nagradu šporet „Smederevac„ i odlučili da ovu nagradu poklone nekome kome je najpotrebnija.

   

Centar za socijalni rad bio je i ostao jedan od najsigurnijih mostova koji povezuju Ijude koji žele da pomognu sa Ijudima kojima je pomoć potrebna. Danas su ovi mladi Ijudi pokazali veliko srce i delo, kao i osnovne univerzalne društvene vrednosti po kojima se čovek karakteriše, kao društveno i socijalno biće. Na ovaj našin sa ovim urođenim vrlinama, vraćaju veru svima nama da će društvo biti mnogo bolje i pravednije rekao je direktor leskovačkog Centra za socijalni rad Boban Ilić.
Jelena Stepanović samohrana majka dvoje dece i korisnik socijalne pomoći kaže da za njih ovaj gest znači puno. Oni su pre godinu dana bill i poplavljeni i od tog dana do danas nisu dobili nikakav poklon. Porodica Stepanović je dobila šporet, ali su im potrebna i drva, ovom prilikom apelujemo na sve Ijude dobre volje da pomognu ovoj porodici i doniraju drva.