Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Leskovačku ,,Roštiljijadu” ove godine koncertom otvara Lepa Brena, a zatvara Severina

U Svečanoj sali Grada Leskovca održana je konferencija povodom promocije jubilarne 30. Roštiljijade koja će početi 26.avgusta koncertom Lepe Brene. Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i direktor Turističke organizacije Leskovac su govorili o pojedinostima ovogodišnje manifestacije.

,,Slobodno mogu reći da će ovogodišnja Roštiljijada premašiti sve prethodne s obzirom na tradicionalno dobru gastronomsku ponudu, gostoljubivost, ali i bogat program u okviru kog će pored Lepe Brene nastupiti i Crvena Jabuka, Riblja čorba i Van Gog, Haris Džinović, Aco Pejović i na zatvaranju 1. septembra Severina. Roštiljijada je jedna od najzapaženijih manifestacija u regionu, kvalitet leskovačke kuhinje decenijama unazad prevazilazi granice naše zemlje, a naš grad je i ponosni nosilac čak tri brenda, leskovačkog ajvara,sprže i roštilj mesa, koje je prošle godine dobilo i sertifikaciju zaštitnim žigom Leskovački specijaliteti sa roštilja“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Gradonačelnik je najavio da će se zvanična promocija Roštiljijade održati 22. avgusta u 12 časova u hotelu Crown Plaza u Beogradu, a u nedelju 25. avgusta će biti organizovano roštiljanje na Hisaru.

Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac, kazao je da se cene zakupa štandova ni sa leve ni sa desne strane neće menjati. I ove godine će se održati brojna takmičenja od kojih je najznačajnije za najveću pljeskavicu, a biće otvorena i izložba fotografija od nastanka Roštiljijade do danas u dvorištu Šop-Đokićeve kuće, rekao je Kocić.

 

(Info centar juga)