Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Maturanti i osmaci u Bojniku proslavili kraj školske godine

Centar Bojnika danas je bio u znaku velikih i malih maturanata tehničke škole „Boško Krstić“ i OŠ „Stanimir Veljković Zele“ koji su poslednji dan nastave proslavili uz muziku na centralnom trgu u ovom mestu. Igralo se i pevalo uz budne oči profesora, ali i prolaznika.
Kako je juče najavio direktor škole Ljubiša Stojanović maturanti tehničke škole „Boško Krstić“ danas završavaju školovanje i oni će tradicionalno to obeležiti u parku pored škole. Kao i ranijih godina maturski rastanak proslavljen je uz trubače, a ove godine đaci su se odlučili i za nešto moderniju muziku te je tako danas u centru Bojnika za maturante nastupio i DJ EMPTY. Maturanti su se uz muziku, pesmu i igru oprostili od nastave, ali ne i od obaveza u školi budući da im predstoji polaganje mature.
 “Bila je to dobra generacija, koja je bila aktivna na svim poljima, na republičkim takmičenjima, i nadam se da će mnogi od njih završiti fakultete i postati dobri i uspešni ljudi”, kazao direktor tehničke škole Bojnik Ljubiša Stanković.

  

  

Maturantima su se oko podne pridružili i njihovi mlađi drugari koji su završili osmi razred. Direktorka OŠ „Stanimir Veljković Zele“ iz Bojnika Rada Krstić kaže da ove godine 8 razred u njihovoj školi završava 93 učenika.
„Osnovci današnjom proslavom završavaju sa obavezama što se tiče nastave, ali tu se ne završavaju njihove obaveze jer im predstoji priprema i polaganje prijemnog ispita za upis u srednju školu. Želim im mnogo sreće u daljem školovanju i nadam se da će svi upisati željenu srednju školu“ rekla je Rada Krstić.