Medveđa Vesti

Medveđa: Obeležena opštinska slava Spasovdan

Danas je obeležen Spasovdan, opštinska slava i slava radnika lokalne samouprave opštine Medveđa.

Medveđa – Obeležavanje Spasovdana u Medveđi, koja je inače opštinska slava, započeto je svetom liturgijom u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Medveđi, kojoj je prisustvovao veliki broj vernika, gostiju i poštovaoca Srpske pravoslavne crkve.
02 01
Potom je rezanje slavskog kolača obavljeno i u zgradi opštine Medveđa, jer je Spasovdan krsna slava radnika lokalne samouprave opštine Medveđa. U sali SO-e Medveđa po rezanju slavskog kolača prisutnim radnicima i gostima obratio se predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić.
Obrativši se prisutnima, predsednik Arsić poželeo je srećan praznik radnicima opštinske uprave, svim građanima uz želje za ličnom i porodičnom srećom, da se ove i u narednim godinama ovde borimo za boljitak života, za poboljšanje ekonomskog statusa Medveđe, za otvaranje novih pogona za proizvodnju, za zapošljavanje mladih ljudi.
05 04
Gostima se obratio i zahvalio domaćin slave Dragan Andrejević, poželevši svima dobro zdravlje, sreću, dobre međuljudske odnose… Domaćin slave za narednu godinu je Goran Mitić.
U Domu Kulture u Medveđi u 12 časova, održana je pozorišna predstava za decu do 11 godina, u ogranizaciji udruženja građana „Zračak“ iz Medveđe. A kao nastavak obeležavanja „Spasovdana“ od 20 časova u Domu Kulture u organizaciji Turističke organizacije Medveđa održava se manifestacija pod nazivom „Prvi glas Medveđe“.