Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Dodeljeni ugovori stipendistima

Učenici srednjih škola iz opštine Medveđa dobili su danas ugovore o stipendiranju po konkursu Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Ove godine Koordinaciono telo značajno je povećalo sredstva za ove namene, imajući u vidu da je u školskoj 2017/2018 stipendije dobilo svega 14 đaka, dok je ove godine taj broj uvećan na 63. Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendijai shodno kvotama, opština Medveđa dobila je 21%, prenosi radio Medveđa.

“Svi koji su pokazali uspeh koji zaslužuje stipendiranje, dobili su stipendije u trajanju od devet meseci. Iznos stipendija je 6.000 dinara mesečno, i nadam se da ćete novac utrošiti za ono što vam je potrebno, a da će deo novca otići, pored vaših divnih potreba i za unapređenje vašeg zdravlja.” rekao je prof dr Zoran Stanković u u svom obraćanju. Stanković je iskoristio priliku i da motiviše učenike da upišu studije i da budu spremni da rade mnogo toga što nikada nisu radili ili nikada nisu ni mislili da rade.

   

   

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić istakao je da je Koordinaciono telo u prethodnim godinama puno uradilo za opštinu Medveđa, a da je ova godina što se tiče saradnje bila još efikasnija, “Ja veliku zahvalnost dugujem prof dr Zoranu Stankoviću što je danas sa nama. Zahvaljući promeni propozicija opština Medveđa je ove godine dobila veći broj stipendija. Čestitam đacima na dobijenim stipendijama, sa željom da u budućnosti, kada upišu fakultete predstavljaju Medveđu na najbolji način. Svi mladi ljudi koji završe studije biće dobrodošli, a mi ćemo, iako to nije lak zadatak, naći način da te mlade ljude zaposlimo. ” -dodao je Arsić.

   

Odgovarajući na pitanja novinara o trenutnoj situaciji na jugu Srbije i Kosovu i Metohiji, Stanković je izrazio uverenje da ćemo u periodu koji je pred nama imati umirenje strasti koje su narasle i da će ovaj problem biti rešen na obostrano zadovoljstvo. “Očekujem da  privreda koja ne poznaje nacionalnost i granice  bude dominanta obzirom da ljudima koji žive i sa ove i sa one strane administrativne linije omogućava bolji život. Svi težimo da bolje živimo, zaključio je Stanković.

Izvor/Foto: Radio Medveđa

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.