Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Ministar Vulin na Božić sa pripadnicima Vojske Srbije na bazi „Vrapce“

Spremna i snažna Vojska Srbije najsigurniji garant mira

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, proveli su Božićni dan sa pripadnicma Vojske Srbije na bazi „Vrapce“ u Kopnenoj zoni bezbednosti u blizini Medveđe.

Ministar Vulin pozvao je, na današnji praznik, na jedinstvo Srba gde god da žive, posebno ističući da je spremna Vojska Srbije najsigurniji garant mira.
Ministar odbrane čestitao je u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije svim pravoslavnim vernicima veliki hrišćanski praznik Božić, uz želju da ga provedu sa svojim porodicama, a iznad svega, da ga provedu u miru.

Komandir baze „Vrapce“ major Predrag Milićević istakao je da pripadnici na toj bazi, uz otežane vremenske uslove, i za vreme praznika izvršavaju sve postavljene zadatke, bez problema i po naređenjima pretpostavljene komande.


– Obezbeđenje administrativne linije kontrole Kopnene zone bezbednosti funkcioniše po planu i za sada nema nikakvih problema u zoni odgovornosti baze – naglasio je major Milićević dodajući da pripadnici Vojske Srbije na toj bazi Božić obeležavaju skromno, ali se svi trude da se svi osećaju kao da su kod kuće sa svojim porodicama.

Nakon obilaska objekta, komandir baze „Vrapce“, major Milićević informisao je ministra odbrane i načelnika Generalštaba o dodeljenim zadacima u Kopnenoj zoni bezbednosti i delu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom koju obezbeđuju.

Ostatak posete protekao je u razgovoru sa pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske na bazi “Vrapce”, a u duhu današnjeg praznika, ministar Vulin i general Mojsilović zajedno su sa pripadnicima baze “Vrapce” proveli i božićni ručak.

 

(MO)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.