Društvo Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Vesti

MEDVEĐA: Održana obuka po projektu “Radimo za bolju budućnost dece”

U okviru programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji opština Medveđa sufinansira i sprovodi – meru usklađivanje rada i roditeljstva. 

Projekat “Radimo za bolju budućnost dece” treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece. Podrška je usmerena i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene roditelje.

Nakon raspisivanja javnog poziva za učešće u programu obuke za započinjanje biznisa/unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama starosti od 18-35 godina, na konkurs se javilo 44 kandidata za pokretanje sopstvenog biznisa i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava. Komisija za odlučivanje uradila je prvu selekciju kandidata a odabrani su danas pohađali obuku za izradu biznis plana sa kojim će konkurisati za drugu fazu realizacije projekta.

Ukupna sredstva koja se raspodeljuju u okviru projekta su 5 miliona dinara, a projekat finansira Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije. 

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je prilikom obraćanja prisutnima u holu Kulturnog centra istakao da opština Medveđa ulaže maksimalne napore da zaustavi migraciju mladih ka većim gradskim centrima i pozvao ih da se aktivno uključe u izradu opštinskog budžeta za narednu godinu. Takođe, on je ovom prilikom i ohrabrio mlade da pokrenu svoj biznis. Kao primer, naveo je da su u zajedničkoj realizaciji, opština Medveđa i organizacija HELP u toku proteklog meseca, podelili bespovratna sredstva u iznosu od oko 4.250.000 dinara za 15 mladih preduzetnika.

 

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.