Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Medveđa: Opštinski štab za vanredne situacije u pripravnosti,

Na osnovu upozorenja na eventualne poplave, Opštinski štab za vanredne situacije juče je održao hitnu sednicu Štaba i upoznao se sa upozorenjem na nepogode koje je prognozirao Republički hidrometeorološki zavod za ovu nedelju.


Štab je preventive radi obrazovao komisiju koja je u stalnoj pripravnosti i koja će svakodnevno pratiti stanje vodotokova na teritoriji opštine Medveđa. Obilazak kriznih mesta na terenu i predlaganje eventualnih otklanjanja pojava vodenih čepova neki su od zadataka koje će sprovoditi članovi komisije. Takođe, Javno komunalno preduzeće „Obnova“ iz Medveđe biće u stalnoj pripravnosti sa svojom mehanizacijom.

Što se tiče rečnog korita Jablanice, reke prvog reda, do sada je više puta upućivan zahtev prema „Srbijavode“ koja je u nadležnosti da očisti rečno korito od rastinja i nanosa. Obzirom da je 60% rečnog korita zapunjeno i uraslo, može doći do izlivanje reke Jablanice usled većih padavina.

 

(Kraj)

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.