Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Medveđa: Rigoroznija kontrola primena mera Štaba za vanredne situacije

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Medveđa, na čelu sa Komandantom štaba dr Nebojšem Arsićem, na današnjoj 45. sednici analizirao je aktuelnu situaciju i sprovođenje Odluke kojom se određuju preventivne mere protiv širenja zaraze KOVID 19.

Trenutna situacija je takva da od 21 testiranih, 6 osoba je pozitivno, što čini 1/3 od ukupnog broja testirsanih, što se nije desilo od proglašenja epidemije do današnjeg dana, a što znači da se nepoštuju naložene mere, kao i mere izloacije i samoizolacije, te je Štab doneo Odluku i naložio Opštinskoj upravi opštine Medveđa Odseku za inspekcijske poslove da u narednom periodu vrši riguroznu kontrolu primene mere obaveznog nošenja zaštitne maske u zatvorenom i otvorenom prostoru i kontrolu radnog vremene ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Medveđa i preduzimaju sve zakonske mere pokretanja prekršajnih postupaka protiv lica koja se ne pridržavaju naloženih mera.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Medveđa obratio se Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti KOVID 19 Vlade Republike Srbije sa zahtevom da se za teritoriju naše opštine omogući testiranje pacijenata na KOVID 19 u Domu zdravlja Medveđa i da Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednom periodu bude obaveštavano o licima obolelih od KOVIDA 19 koja se nalaze na kućnom lečenju kako bi vršili kontrolu pridržljavnja mere samoizolacije.

Broj inficiranih od početka epidemije do današnjeg dana je 38.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Medveđa upozorava na ozbiljnu epidemiološku situacije na teritoriji opštine i poziva građane da se pridržavaju naloženih mera.