Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Mihajlović: „Medveđa je odličan primer jer je iznad republičkog proseka po brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekata”

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem opštinu Medveđa i sa načelnikom Jablaničkog okruga i predsednicima lokalnih samouprava Leskovac, Lebane, Vlasotince, Crna Trava, Bojnik i Medveđa održala sastanke na temu ulaganja u putnu infrastrukturu, kao i sprovođenja zakona iz resora Ministarstva.

“Ove godine uložićemo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu Jablaničkog okruga. Razgovarali smo ne samo o realizovanim i planiranim projektima, već i o svemu onome što je od značaja za kvalitetan život meštana. Jedna od tema bila je i primena zakona o ozakonjenju i planiranju i izgradnji, jer bez toga nema razvoja infrastrukture. Opština Medveđa je odličan primer za sve ostale jer je iznad republičkog proseka po brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekata”, rekla Mihajlovićeva dodavši i da je dogovoreno da se pomogne Javno-komunalnom preduzeću „Obnova“ da se osposobi da održava lokalne puteve, kao i da će „Koridori Srbije“ po završetku Koridora 10 ustupiti opštini vozilo na korišćenje.

“U svemu što je u resoru Ministarstva koje vodim, a da može da pomogne da se radi efikasno, tu smo da pomognemo”, zaključila je ona.

(ICJ)

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.