Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Ministar Ružić posetio leskovačku Roštiljijadu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, u društvu rukovodstva grada i gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića obišao je štandove i izložbu posvećenu Roštiljijadi.

Ružić je na konferenciji za novinare najavio za narednu godinu realizaciju projekta video-nadzora za teritoriju čitavog grada.

Povod Ružićeve posete je svakako manifestacija koja već 30 godina okuplja više stotina hiljada ljudi. „Leskovačka Roštiljijada se organizuje na najvišem nivou“, kazao je ministar Ružić naglašavajući značaj baštinjenja kulturnih i tradicionalnih vrednosti.

Branko Ružić  je naglasio da leskovačka Roštiljijada nije samo brend Leskovca i Jablaničkog okruga, već i čitave Srbije i regiona što brojni posetioci i prepoznaju i rado dolaze o čemu svedoči broj posetilaca ove manifestacije.

Pored odlične saradnje sa lokalnom samoupravom Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na čijem je čelu, sredstvima iz svojih fondova sa preko 800 miliona dinara potpomaže realizaciju brojnih projekata kao što je video nadzor na teritoriji čitavog Leskovca najavljen za narednu godinu u vrednosti preko 150 miliona dinara i uz podršku sredstava Evropske investicione banke i UNDP-ija.

(Kraj)