Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Ministar Vulin na polaganju vojničke zakletve u Leskovcu: Vojska Srbije se ne da pokolebati, bez obzira odakle opasnost preti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ polaganju svečane zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2020“. Vojnici su položili zakletvu i u centrima za obuku u Valjevu i Somboru.Upućujući srdačne čestitke u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar Vulin je istakao da se dan vojničke zakletve zauvek pamti.
– Pamtićete kako se zvao starešina koji vas je postrojio i pogledao još jednom da sve bude baš kako treba, ko je bio ispred, a ko iza vas i kako su se znojile ruke kada se nameštao nož na pušku. Pamti se i kako se sve pripremalo i završilo i koliko je nestrpljenja bilo da vidiš ko ti je došao. Pamti se radost i ponos – rekao je ministar Vulin i dodao da će vojničku zakletvu pamtiti i po tome što je nisu dali u običnim vremenima.

 

Vojnici su se svojoj otadžbini, narodu i vojsci zakleli u trenucima kada je Srbiji potrebna pomoć i kada se računa na svakog čoveka, istakao je ministar Vulin i dodao da je razlog zbog kojeg su mladi ljudi došli u Vojsku Srbije taj da čuvaju svoju zemlju, uvek, po svaku cenu, bez obzira kako se neprijatelj zove i kakva opasnost preti.

Zato ste ostali tu i zato sam vam zahvalan kao i sva Srbija. Danas, kada mnogi jači, veći i organizovaniji, kao i bogatiji od nas gube sposobnost da brane i čuvaju svoju zemlju, naša vojska je jaka, sigurna, snažnija i bogatija za vaša imena, za vašu snagu i želju – rekao je ministar Vulin, upućujući posebnu zahvalnost porodicama vojnika koje danas nisu tu, a za koje zna koliko su ponosne na svakog od njih i koliko veruju vojsci kojoj su poverili svoje najmilije.

Bez obzira odakle opasnost preti, Vojska Srbije se ne da pokolebati, naglasio je ministar Vulin.
– Da znate i vi i svi oni koji nam dobro misle, kao i oni drugi, Vojska Srbije je i danas, bez obzira na opasnost koja preti, bez obzira na nove dužnosti koje je prihvatila, podjednako sposobna i snažna da zaštiti svaki delić naše teritorije, da sačuva svakog našeg građanina i svakog Srbina, bez obzira gde živi. Niko ne sme da pomisli da danas, kad smo pod pretnjom strašne zaraze koja vlada čitavim svetom, nismo u stanju da ispunimo svoju prvu i osnovnu misiju – zaštitu naše zemlje i naših građana. I vi danas, dokaz ste naše snage i sposobnosti da čuvamo svoju zemlju, da je nikada i nikome ne prepustimo, jer Srbin će za mir uraditi skoro sve, ali za slobodu učiniće baš sve – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vojnik Vanja Stepanović iz Trstenika kaže da je presrećan i ponosan na sebe kao i na kolege koji su zajedno s njim danas položili vojničku zakletvu.

– Osećaj je izvanredan, moji roditelji su malo tužni što danas nisu mogli da prisustvuju svečanom činu, ali su veoma ponosni na mene – kaže Vanja.
Ponosna na svoju odluku, za koju kaže da je veoma značajna u njenom životu, je i vojnik Brankica Ristić iz Lebana.

 

Info centar juga

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.